Leiderschap en PCM

Laat PCM de sleutel zijn voor flexibel leiderschap!

Een praktische toolbox voor goed leiderschap met PCM

Leiderschap; we spreken erover, lezen erover, denken erover. Goed leiderschap is belangrijker dan ooit. Wat doet ertoe als het gaat om leiderschap? Wie ben jij, als schoolleider? Wat heb jij nodig? Wat heeft jouw team van je nodig? Vragen die ons meer dan eens bezig kunnen houden. Juist op die momenten waarop het er toe doet. Op welke manier ga jij om met je dagelijkse uitdagingen in leiderschap?  Want ja; ‘People leave managers -  not jobs’. Process Communication Model (PCM) versterkt jouw leiderschap!

Soft skills

Uit onderzoek blijkt dat de focus van eigenschappen die leiders goed kunnen gebruiken steeds meer verschuift naar ‘soft skills’. Onlangs publiceerde het Forbes magazine hier een artikel over. Mensgericht, flexibel leiderschap is de sleutel voor gemotiveerde collega’s. Deze vaardigheden vormen bouwstenen voor effectieve communicatie, samenwerking en probleemoplossing.

Laat PCM nu de sleutel zijn voor flexibel leiderschap!

Zelfreflectie en zelfmanagement

Versterk jouw leiderschap met het Process Communication Model ®. Een praktische tool om jouw dagelijkse leiderschapsuitdagingen aan te gaan. Niet om de brandjes te blussen; PCM helpt je om te ontdekken welke oplossing er in het probleem zit.

De sleutel voor een goede communicatie en samenwerking ligt in zelfreflectie en zelfmanagement. Tijdens de scholing ontdek je op welke manier jij als schoolleider jouw hele persoonlijkheidshuis kunt benutten om verbinding te maken met al jouw teamleden, de leerlingen en de ouders van je school.

Eigen plek

Leiderschap heeft namelijk alles te maken met jouw eigen persoonlijkheid. Door deze training word je je meer en meer bewust van dat wat jij nodig hebt in het kader van zelfzorg. Je neemt jouw plek in als schoolleider en weet dat iedereen zijn of haar eigen plek heeft. Binnen je team heb je ongetwijfeld een diversiteit aan persoonlijkheden. Met PCM leer je die als schoolleider te erkennen, waarderen en daarnaar handelen.

Wanneer je kunt werken met PCM, geniet je van momenten van ontspanning op de werkvloer en hoef je tegelijkertijd de spanning niet uit de weg te gaan. Je erkent de spanning, om vervolgens vanuit verbinding met de ander te zoeken naar dat wat ont-spant. Je voelt je verantwoordelijk voor het proces en jouw empathie begint met jouw teamleden te ontmoeten waar ze zijn. Dat is wat je leert tijdens de PCM-scholing voor schoolleiders.

Want zelfs achter het meeste negatieve gedrag gaat een onvervulde positieve behoefte schuil, waar jij als leider je op kunt richten om daarmee de spiraal van miscommunicatie te kunnen doorbreken.

Aanmelden

Wil jij, samen met andere schoolleiders, ontdekken op welke manier jij deze praktische toolbox betekenisvol kunt maken voor jezelf en voor je team? Weet je welkom én meld je aan via onderstaande link!