Home

Begeleidingsthema's

Software voor jóu laten werken? Bekijk op deze pagina hoe we je een stap verder helpen.

Zoek een scholing
Lichter, leuker en beter, dat is ons doel! Op deze pagina vind je een overzicht van alle begeleidingsthema’s waar Gouwe Academie je in verder kan helpen. We staan voor je klaar om te werken aan betere onderwijskwaliteit, meer werkplezier en minder werkdruk.

Bij elke scholing zul je een verwijzing tegenkomen naar op welk niveau (fase) deze scholing is. Hoe gaat dit fasemodel jou helpen in de ontwikkeling van je school? We leggen het je graag uit.

Bij Gouwe Academie onderscheiden we drie fases. Deze fases zijn gekoppeld aan de manier waarop jij de mogelijkheden van software benut om je visie en missie te realiseren. De meerwaarde van Gouwe Academie laat zich tenslotte vooral vangen door het betekenisvol en duurzaam (leren) inzetten van je software.

In fase 1 leer je werken met de software. Het kost tenslotte flink tijd om écht de basis op orde te krijgen en op een efficiënte manier de basisfuncties uit ICT-programma’s te kunnen gebruiken.

In fase 2 leer je het product efficiënt te gebruiken. Je beperkt je niet meer tot de basisfunctionaliteit maar weet de software naar je hand te zetten in je dagelijks gebruik.

In fase 3 laat je de software vóór je werken. De software is niet (meer) het hoofddoel, maar je gebruikt het ondersteunend bij de visie van je school. Kortom: in de derde fase worden keuzes vanuit visie gemaakt en is er sprake van een doorlopende kwaliteitsdialoog om telkens te bekijken: hoe kunnen processen nóg beter binnen onze context worden vormgegeven en wat is daarvoor nodig. Dat betekent dat deze derde fase vaak maatwerk betreft. Om die reden vind je deze fase niet altijd concreet uitgewerkt.

We gaan graag met je in gesprek hoe we jou een stap verder kunnen brengen in je ontwikkeling!