Help! Ik heb tijd over!

Over de nieuwe Leer- en ontwikkelingslijnen 0-8 jaar

In het onderwijs aan het jonge kind komt er veel op je af. De doelen moeten behaald worden en we hebben altijd tijd tekort om te observeren en registreren. Herken je dit? En zou je anders willen? Dan hebben we goed nieuws. Er komt een vernieuwd pakket Leer- en ontwikkelingslijnen 0 – 8 jaar in ParnasSys en KidsKonnect dat je hierbij gaat helpen!

Met dit leerlijnenpakket ga je meer tijd overhouden om te genieten van het onderwijs aan het jonge kind. De nieuwe leerlijnen zijn gemakkelijk, snel en eenvoudig te gebruiken, wat betekent dat je werk lichter, leuker en beter gaat worden.


#1. Eerst zien en dan geloven! 

Dat is ook logisch. Maar we kunnen je vast overtuigen! Leer- en ontwikkelingslijnen 0-8 jaar is een compact pakket van doelen die aansluiten bij de SLO-doelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen aanbods- en registratiedoelen. Alleen cruciale doelen registreer je. De aanbodsdoelen bied je aan, maar je hoeft hiervan niet aan te geven of een leerling ze heeft behaald. Wanneer je dit pakket ziet, zul je gaan geloven dat minder werkdruk echt bestaat!

#2. Wat is dit leuk!

Dat is het zeker. Kinderen zullen betekenisvol bezig zijn. Ga je met dit pakket werken, dan krijg je als leerkracht alle (vernieuwde) themaplanners, (groeps)overzichten en relevante doelen om je aanbod beredeneerd vorm te geven. Je gaat meer tijd krijgen om met de kinderen bezig te zijn. Je ziet meer en gaat het onderwijs aan het jonge kind als leuker aanvaren. En daardoor krijg je meer werkplezier!

#3. Kijk eens wat ik al kan!

Wat ontzettend goed gedaan. Je bent tot zover gekomen met lezen. Dit betekent dat je graag wilt werken aan een optimale ontwikkeling van jonge kinderen. Een eerste versie van het vernieuwde pakket van Leer- en ontwikkelingslijnen 0-8 jaar wordt nu nog bekeken door leerkrachten uit het werkveld, en na deze ronde feedback verschijnt hij rond de meivakantie voor jou en kun je er mee gaan werken. En dan geef je een bijdrage aan goed en passend onderwijs van het jonge kind in de leeftijd van peuter tot en met groep 3. Hoor je het kind al roepen? “Juf/meester, kijk eens wat ik al kan!”

Dan rest er nog één laatste vraag: Wat zou je met je extra tijd gaan doen? Precies! Onderwijs aan het jonge kind nog beter maken! Want dat is wat elk jong kind verdient.

Wil je meer weten over het (vernieuwde) leerlijnenpakket Leer- en ontwikkelingslijnen 0-8 jaar? Lees verder op de website, en meld je hieronder meteen aan om op de hoogte gehouden te worden!

Houd mij op de hoogte

In september 2023 komt er een volledig vernieuwde versie van de Leer- en ontwikkelingslijnen 0-7 jaar beschikbaar. Geïnteresseerd? Meld je aan om op de hoogte gehouden te worden!

Ik meld me aan