Benut de kracht van de administratieve kracht binnen de school optimaal!

Veel besturen hebben ervoor gekozen om administratief medewerkers aan te stellen op de scholen. Een goede manier om de leerkrachten te ontlasten en er meteen voor te zorgen dat het LAS en een deel van het LVS altijd netjes op orde zijn.

Veel besturen hebben ervoor gekozen om administratief medewerkers aan te stellen op de scholen. Een goede manier om de leerkrachten te ontlasten en er meteen voor te zorgen dat het LAS en een deel van het LVS altijd netjes op orde zijn.

ParnasSys vooral voor de leerkracht? Neehoor!

Bij de Gouwe academie helpen we niet alleen leerkrachten en ib’ers ‘lichter, leuker en beter’ te laten werken met ParnasSys, we begeleiden ook de administratief medewerker bij het goed laten verlopen van alle processen binnen de school waarin de administratie een belangrijke rol speelt. Deze processen zijn belangrijk bij het ondersteunen van de leerkracht.

Denk aan alle administratieve zaken die vanuit een aanmelding en intake opgevraagd worden bij ouders, maar ook aan het maken van lijsten (met adressen, allergieën thuistalen, privacyvoorkeuren enz.), de controle op de administratieve gegevens en het ondersteunen bij de overdracht naar het voortgezet onderwijs.

Waarom een verdiepingsscholing administratie?

Tijdens een verdiepingsscholing administratie leer je (nog) efficiënter werken met ParnasSys. We kijken bijvoorbeeld naar de aanmeldprocessen op verschillende scholen en de taken die de administratieve krachten hebben. De taken worden in een praktische jaarplanning gezet. Dat zorgt voor overzicht voor iedereen!

Naast alle andere verdiepende onderdelen als de uitwisseling met ROD is er veel ruimte voor de belangrijke rol van de administratieve kracht en hoé ondersteunende mensen deze rol het beste kunnen pakken.

Ondersteunende rol voor de leerkracht

In onze praktische verdiepingsscholingen leert de administratie niet alleen meer over de specifiek administratieve zaken, maar gaan we juist ook in op hoe het administratieve gedeelte en het volgsysteem van ParnasSys met elkaar verweven zijn, en hoe de administratie heel praktisch de leerkracht kan ondersteunen en ontlasten.

Een voorbeeld? Neem het werken vanuit de groepskaart. Leerkrachten hebben daar de belangrijkste onderwijsinhoudelijke gegevens van de leerlingen inzichtelijk. Ze noteren hier ook de belangrijkste onderwijsbehoeften van de leerlingen. De kindkenmerken zijn daarbij helpend, en deze heeft de leerkracht beter in beeld wanneer de administratie de belangrijkste informatie uit aanmelding en intake al op de juiste plaats in ParnasSys heeft gezet.

Haal ook méér uit administratie!

Ook leren hoe je als administratieve kracht zo efficiënt mogelijk kunt werken in ParnasSys? Meld je dan aan voor een verdiepingsscholing administratie. We leren je deze dag alle ins en outs rond administratie, en denken mee hoe je de processen zo vorm kunt geven dat je er de leerkrachten mee ondersteunt en ontlast.

We organiseren deze scholing dit schooljaar nog twee keer op onze locatie in Gouda, maar kunnen deze ook op aanvraag op jullie locatie inplannen, bijvoorbeeld voor alle administratieve krachten binnen jullie bestuur. Nieuwsgierig geworden?  Meld je snel aan!

Administratie ParnasSys

Verdiepingsscholing administratie ParnasSys

Deze verdiepingsscholing helpt je efficiƫnter werken met het administratieve deel van ParnasSys. Door goed gebruik van de administratieve module ondersteunt de administratief medewerker het onderwijskundig proces al vanaf het aanmeldmoment van de leerling.

(Zeer) gevorderd