Over ons

Samen sterker door goed gebruik van ICT-oplossingen

Gouwe Academie helpt om onze opdrachtgevers software voor zich te laten werken. Wij zijn expert in het duurzaam inzetten van ICT-producten, waardoor je optimaal met de aangekochte software kunt (blijven) werken. Op deze pagina vind je meer informatie over waar Gouwe Academie voor staat, wat onze kernwaarden zijn en welke academies en producten wij exploiteren.

Waar staat Gouwe Academie voor? 

Wij verzorgen consultancy op ICT-producten. Daarnaast exploiteren we met onze technische partners zélf ook software, waarop we begeleiding bieden. Denk bijvoorbeeld aan Kindkans, Zien!+ en leer- en ontwikkelingslijnen 0-8 jaar. Consultancy is cruciaal voor goed en betekenisvol gebruik van software.  

We snappen vanuit ons onderwijskundig perspectief hoe we software passend en het meest effectief voor jou als opdrachtgever kunnen laten werken in een specifieke situatie. Dat werken we uit in verschillende fases waarin we onze klanten bedienen. Onder de naam Gouwe Academie werken we samen met onze opdrachtgevers aan het realiseren van lichter, leuker en beter: minder werkdruk, meer werkplezier en een hogere onderwijskwaliteit

Onze kernwaarden 

Op basis van onze missie en visie hebben we ook specifieke kernwaarden geformuleerd. Deze kernwaarden vormen de drijfveer voor de dingen die we wel en niet doen in ons werk en zitten in ons DNA. Als Gouwe Academie zijn we

  • deskundig en gedreven. We leggen de lat hoog en willen met onze kennis en kunde opdrachtgevers zo goed mogelijk helpen.
  • realiserend, ondernemend en innovatief. We maken concrete afspraken met onze opdrachtgevers over wat we willen bereiken in een consultancyproces. Daarmee werken we naar hogere onderwijskwaliteit. We benutten kansen op het gebied van branding, marketing en acquisitie. Daarnaast werken we aan het realiseren van flexibele(re) vormen van onderwijs en intensieve aandacht voor brede vorming van leerlingen in de praktijk van alledag.
  • visiegestuurd. We kijken voorbij de waan van alledag. We verzorgen duurzame consultancy die past bij de visie van onze opdrachtgever. Dat past bij onze overtuiging: laat potentie tot bloei komen!

Onze organisatiestructuur

Onder Gouwe Academie vallen diverse academies. Daarmee bedienen wij onze opdrachtgevers. We werken daarbij samen met de leveranciers Topicus (ParnasSys en Somtoday), Educator, Gynzy en KidsKonnect, en zijn altijd op zoek naar nieuwe partners die met ons willen samenwerken.

  • Onder de naam Gouwe Academie zijn wij kennispartner van Topicus (ParnasSys en Somtoday)
  • Binnen de Gynzy Academie verzorgen wij consultancy op de software van Gynzy

Daarnaast exploiteert Gouwe Academie zelf enkele onderwijskundige ICT-tools.

Gouwe Academie is sinds 1 januari 2021 een zelfstandige bv met een eigen management. De aandelen van Gouwe Academie zijn voor 100% in handen van stichting Driestar educatief. Vóór 1 januari 2021 vielen de activiteiten die het huidige Gouwe Academie ontplooide onder de afdeling Driestar onderwijsadvies. We werken nog steeds nauw samen met ons moederbedrijf en ons zusterbedrijf CPS.

In ons organogram (pdf) ziet u hoe onze organisatie is opgebouwd.