
Het Digitaal Handelingsprotocol Begaafdheid (DHH) is een uitgebreid online systeem dat leerkrachten ondersteunt bij het signaleren en begeleiden van begaafde leerlingen in groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. Iedere leerling op school verdient passende aandacht en ondersteuning – dat geldt dus ook voor begaafde kinderen. Maar in de praktijk blijkt het soms lastig: hoe herken je begaafdheid, en wat vraagt dat vervolgens van jou als leerkracht? Hoe geef je invulling aan hun onderwijsbehoeften binnen de kaders van inclusief onderwijs?
Data en locatie
De training scholing bestaat uit 1 dagdeel met de keuze uit de volgende data:
Dinsdag 23 september 2025 van 13:00 uur - 16:15 uur (verzorgd door Sylvia Drent, aanmelden kan via Aanmeldformulier basiscursus DHH – Sylvia Drent)
Woensdag 29 oktober 2025 van 13:00 uur - 16:15 uur (verzorgd door Gouwe Academie, aanmelden kan onderaan deze pagina)
Woensdag 3 december 2025 van 13:00 uur - 16:15 uur (verzorgd door Gouwe Academie, aanmelden kan onderaan deze pagina)
Kosten
De kosten bedragen €125,- per deelnemer (incl. 21% btw), met een gereduceerd tarief van €115,- voor volgende deelnemers van dezelfde school.
Toolkit
DHH biedt een digitale toolkit vol praktische instrumenten die leerkrachten op een handelingsgerichte manier helpen om begaafde leerlingen niet alleen in beeld te krijgen, maar ook effectief te begeleiden. De aanpak sluit volledig aan bij het principe van handelingsgericht werken.
De basiscursus biedt veel waardevolle kennis voor zowel nieuwe als wat meer ervaren gebruikers van DHH. Je leert het instrument optimaal te gebruiken en in te zetten voor de doelgroep waar DHH voor bedoeld is.
Doelen en inhoud
Tijdens de cursus kun je alle onderdelen van DHH zelf bekijken en oefenen met een testdossier. Ook als jouw school nog geen DHH heeft, kun je meedoen. Je krijgt van ons tijdelijke inloggegevens. Wil je gebruikmaken van DHH via ParnasSys? Kijk dan op DHH - ParnasSys.
Dit levert de scholing je op:
Inzicht in de doelgroep waarvoor DHH ontwikkeld is.
- Kennis van de inhoud en inzet van de groepsscreening (quickscan).
- Vaardigheid in het gebruiken van de modules signalering en diagnostiek
- Bekwaamheid in het benutten van alle onderdelen en mogelijkheden van de module leerlingbegeleiding.
- Expertise in de toepassing van de module evaluatie.
Wil je deze cursus met meer dan vijf personen of met je hele team volgen? Neem dan contact op via info@gouwe-academie.nl.
Vragen? Neem contact met ons o

Aanmelden
Meld je via het aanmeldformulier hieronder aan voor deze scholing!
Al onze scholingen zijn ook op aanvraag beschikbaar voor jullie team of organisatie. Data en locatie en worden dan in overleg vastgesteld. Je ontvangt een offerte van ons. Vul het aanmeldformulier in, dan nemen we contact met je op.