Welkom op de basistraining PCM!

Zelf of met je team aan de slag met het Process Communication Model (PCM) is een waardevolle investering! Je wordt je bewust van je eigen persoonlijkheid. Je herkent in de communicatie wat anderen doen en zeggen. Je leert hoe jij je communicatiestijl aanpast. En je bouwt zo samen aan sterkere relaties.

Wil jij ook deelnemen aan een basistraining PCM?

Lees hieronder de ervaring van een leerkracht die deze training volgde:

“Onze school heeft gekozen voor PCM om inzicht te krijgen in je eigen communicatie ten opzichte van de ander. Welke communicatiestijl kies jij en waar heeft een ander behoefte aan, collega's maar ook leerlingen. 

Ik vond het een heel verhelderende training. Wat is mijn eigen persoonlijkheidshuis en hoe werkt bij mij elke verdieping. 

Door deze training ben ik veel bewuster hoe en waarom ik op een bepaalde manier met een ander communiceer. Vaak gaat dit wel vanzelf maar het is goed om je daar bewust van te zijn. Ik kwam door het invullen van de vragenlijst erachter dat ik een behoorlijk breed persoonlijkheidsprofiel heb. 

Ik ben me er nu meer bewust van dat het voor een ander soms lastig is om te communiceren met iemand die een totaal ander profiel heeft. Hoewel ik hier zelf eigenlijk bijna nooit tegenaan loop. 

De dagen nadat we als collega's allemaal ons eigen persoonlijkheidsprofiel kregen was dit echt hét onderwerp van gesprek in de personeelskamer. Wat heb jij? Wat denk je? Hoezo? Waarom? Geweldig vond ik dat! 

Alice is écht een betrokken, enthousiaste PCM  trainer. Ze zorgt voor verschillende werkvormen, voorbeelden uit de praktijk, ruimte voor een individueel gesprek, gesprekken tussen collega's onderling. Op deze manier heb ik ook een aantal collega's beter leren kennen, ook dat waardeer ik enorm!

Je bent wie je bent en je mag zijn wie je bent!

Leuk dat ze elke keer voorbeelden uit de praktijk noemde... en dan herken je zoveel. Alleen al de reacties die dat oplevert bij collega's :)

Ik heb van de eerste trainingen genoten en zie uit naar de volgende bijeenkomst!!”

- Juni 2021 - Een leerkracht van de Eben Haëzerschool in Apeldoorn